Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Μαύροι Κύκλοι: Αίτια και αντιμετώπιση!

Μαύροι Κύκλοι: Αίτια και αντιμετώπιση!

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συνηθισμένοι σε άνδρες και γυναίκες. Συχνά συνοδευόμενοι από “σακούλες”, οι μαύροι κύκλοι μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτεροι από ό, τι είστε.

Ενώ η κόπωση μπορεί να φαίνεται ως η πιο λογική εξήγηση για αυτή την κατάσταση, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας και δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι πολύ διαφορετικοί στους ανθρώπους. Συχνά εμφανίζονται μετά από μία μεγάλη έξοδο λόγω της έλλειψης ύπνου ή της κατανάλωσης αλκοόλ. Αλλά υπάρχουν μια σειρά από άλλες αιτίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Δεν είναι περίεργο ότι η περιοχή των ματιών είναι η πρώτη που επηρεάζεται: το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό και ταυτόχρονα λείπει ο συνηθισμένος λιπώδης ιστός.

Αντ 'αυτού, υπάρχουν πολλά μικρά αιμοφόρα αγγεία και λεμφαδένες. Εάν το σώμα στερείται οξυγόνου ή υγρών, το αίμα ρέει πιο αργά και σκοτεινιάζει. Τα αιμοφόρα αγγεία λάμπουν τώρα μέσα από το λεπτό, σχεδόν διαφανές δέρμα κάτω από τα μάτια.

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, οι σκιές των ματιών είναι πιο καφέ ή μπλε.

Σε ορισμένες οικογένειες, οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται για κληρονομικούς λόγους: Αυτό σημαίνει ότι ένα ιδιαίτερα λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια έχει ήδη περάσει μέσω των γονιδίων.

Τι προκαλεί μαύρους κύκλους;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στους μαύρους κύκλους. Ορισμένες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

Κούραση - Κόπωση

Ο υπερβολικός ύπνος, η υπερβολική κόπωση ή απλά η αυπνία μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας. Η στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει το δέρμα σας να γίνει θαμπό και χλωμό, επιτρέποντας στους σκοτεινούς ιστούς και τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σας να εμφανιστούν.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει την συσσόρευση υγρού κάτω από τα μάτια σας, κάνοντας τα να φαίνονται πρησμένα. Ως αποτέλεσμα, οι μαύροι κύκλοι που βλέπετε μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σκιές από τα πρησμένα μάτια σας.

Ηλικία

Η φυσική γήρανση είναι μια άλλη κοινή αιτία αυτών των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας. Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας γίνεται λεπτότερο. Χάνετε επίσης το λίπος και το κολλαγόνο που απαιτούνται για να διατηρήσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας. Καθώς συμβαίνει αυτό, τα σκοτεινά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σας γίνονται πιο ορατά με αποτέλεσμα να σκουραίνει η περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

Καταπόνηση των ματιών

Πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας μπορεί να προκαλέσει σημαντική πίεση στα μάτια σας, οδηγώντας σε διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα που περιβάλλει τα μάτια σας μπορεί να σκουρύνει.

Αλλεργίες

Αλλεργικές αντιδράσεις και ξηρότητα των ματιών μπορούν να προκαλέσουν μαύρους κύκλους. Όταν έχετε αλλεργική αντίδραση, το σώμα σας απελευθερώνει ισταμίνη ως απάντηση σε αλλεργιογόνους παράγοντες. Εκτός από την πρόκληση δυσάρεστων συμπτωμάτων - συμπεριλαμβανομένης της φαγούρας, της ερυθρότητας και των πρησμένων ματιών - η ισταμίνη διαστέλλει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία σας και γίνονται πιο ορατά.

Οι αλλεργίες μπορούν επίσης να αυξήσουν την επιθυμία σας να τρίψετε και να ξύσετε τα μάτια σας. Αυτές οι ενέργειες μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας, προκαλώντας φλεγμονή, πρήξιμο και τραυματισμένα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκοτεινές σκιές κάτω από τα μάτια σας.

Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας. Όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει την κατάλληλη ποσότητα νερού, το δέρμα κάτω από τα μάτια σας αρχίζει να φαίνεται θαμπό και τα μάτια σας φαίνονται βυθισμένα.

Υπερέκθεση στον ήλιο

Η υπερέκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να παράγει περίσσεια μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που παρέχει χρώμα στο δέρμα σας. Ο υπερβολικός ήλιος - ιδιαίτερα για τα μάτια σας - μπορεί να προκαλέσει σκουρόχρωμη χρώση στο περιβάλλον δέρμα.

Γενετική

Η κληρονομικότητα παίζει επίσης ρόλο στην ανάπτυξη μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας. Μπορεί να είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό που παρατηρείται νωρίς στην παιδική ηλικία και μπορεί να επιδεινωθεί καθώς γερνάτε ή σιγά-σιγά να εξαφανίζεται. Οι προδιαθέσεις σε άλλες ιατρικές καταστάσεις - όπως η νόσος του θυρεοειδούς - μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Πως να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους.

Η θεραπεία για τους μαύρους κύκλους των ματιών εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες θεραπείες στο σπίτι που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτής της κατάστασης. Μερικές από τις πιο κοινές μεθόδους περιλαμβάνουν:

  1. Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος και στη συρρίκνωση των διασταλμένων αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να βοηθήσει στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Τυλίξτε μερικά παγάκια σε μια καθαρή πετσέτα και εφαρμόστε τη στα μάτια σας ή απλά τοποθετήστε ροδέλες από δροσερά αγγουράκια!
  2. Ρυθμίστε τον ύπνο σας. Ένας καλός ύπνος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης σκοτεινών κύκλων. Η στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει το δέρμα σας να φαίνεται χλωμό, καθιστώντας τους μαύρους κύκλους πιο εμφανείς. Επιτρέψτε στον εαυτό σας επτά έως οκτώ ώρες ξεκούρασης για να αποτρέψετε την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Δοκιμάστε εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για έναν ποιοτικό ύπνο! 
  3. Μειώστε τις ώρες μπροστά από τις οθόνες. Η τηλεργασία και οι ρυθμοί της εργασίας πλέον απαιτούν πολλές ώρες χρήσης του Η/Υ. Κάντε συχνά διαλείμματα από την χρήση οθόνης και αποφύγετε την επιπλέον ώρα μπροστά στην τηλεόραση. Ξεκουράστε τα μάτια σας, όταν σας δίνετε η ευκαιρία και χρησιμοποιήστε λιπαντικές και ενυδατικές σταγόνες για να αποφύγετε την ξηροφθαλμία κατά την έκθεση σε οθόνη.
  4. Ειδικές κρέμες ενάντια στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Παρέχουν στο δέρμα σημαντικά ενεργά συστατικά που έχουν θετική επίδραση στον λεπτό ιστό κάτω από τα μάτια.
  5. Μάσκες και eye patches. Ενσωματώστε στη ρουτίνα ομορφιάς σας 1-2φορές την εβδομάδα την χρήση μίας μάσκας ματιών ή eye patches, για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη μαζί με τις επιπλέον αντιγηραντικές δράσεις τους.
  6. Αντηλιακή προστασία. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ματιών ακόμα και το χειμώνα. Η αντηλιακή προστασία δεν έχει εποχή.

Για πολλούς ανθρώπους, οι μαύροι κύκλοι είναι προσωρινοί και συχνά αποτελούν ένδειξη γήρανσης ή έλλειψης ύπνου. Αν και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για τη βελτίωση της εμφάνισης των ματιών σας, οι μαύροι κύκλοι συνήθως δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, εάν ο αποχρωματισμός ή το πρήξιμο επιδεινωθουύν με την πάροδο του χρόνου, προγραμματίστε μια επίσκεψη με το γιατρό ή τον δερματολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγνώσει σωστά το πρόβλημα και λαμβάνετε την καλύτερη θεραπεία.

follow us on instagram