Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Περιποίηση σώματος: 10 πρακτικές συμβουλές για ένα υγιές και όμορφο δέρμα.

Περιποίηση σώματος: 10 πρακτικές συμβουλές για ένα υγιές και όμορφο δέρμα.

Η βέλτιστη φροντίδα του σώματος δεν περιορίζεται μόνο στον καθαρισμό και τη φροντίδα του δέρματος με καλλυντικές κρέμες, γαλακτώματα και λοσιόν. Το υγιές δέρμα μπορεί επίσης να επηρεαστεί από άλλους παράγοντες όπως είναι η διατροφή, οι ηλιακές ακτινοβολίες και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες. 

 

  1. Η φροντίδα του δέρματος είναι σημαντική για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης σώματος, όπως γαλάκτωμα ή λοσιόν σώματος, καθημερινά ή αρκετές φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενυδατώνετε το σώμα σας μετά το ντους ή την ηλιοθεραπεία, καθώς βοηθάει το δέρμα να αναπληρώσει την υγρασία του. 
Φροντίστε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα ή από τη φύση τους ξηρά μέρη του σώματος, όπως οι αγκώνες, οι φτέρνες και τα χέρια με πλούσια ενυδατικά προϊόντα. Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες χεριών, lip balm, κρέμες ποδιών, κρέμες προσώπου και κρέμες σώματος. 

  1. Πίνετε πολύ νερό.

Χάνουμε περίπου 2,5 λίτρα υγρών την ημέρα. Αυτή την απώλεια πρέπει φυσικά να την αναπληρώσουμε. Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο υγρών χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, κατά προτίμηση νερό ή τσάι. Μπορούμε να απορροφήσουμε τα υπόλοιπα λίτρα μέσω των τροφίμων. Είναι σημαντικό να πίνετε τακτικά υγρά -  οπότε πρέπει πάντα να έχετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας. 

Δεδομένου ότι το δέρμα μας αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νερό, μπορείτε με αυτόν τον τρόπο υποστηρίξετε την υγεία του δέρματος σας. Αν το δέρμα χάσει πάρα πολύ υγρασία μειώνεται η προστατευτική λειτουργία του και ο φυσικός φραγμός του σε εξωτερικές επιθέσεις. Επιπλέον, χάνει την ελαστικότητά του, τη λάμψη του  και σχηματίζονται μικρές γραμμές και ρωγμές στο δέρμα.  

  1. Το Α & Ω: Διατροφή

Εξασφαλίστε μια ισορροπημένη και πλούσια σε βιταμίνες διατροφή με ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. Πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος έχουν τα μέταλλα και οι βιταμίνες όπως για παράδειγμα ο σίδηρος, οι βιταμίνες Α, Ε, Cτο σελήνιο, ο ψευδαργυρος και το μαγγάνιο που δρουν ως αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (complex) που δείχνουν να βοηθούν σε δερματικές παθήσεις όπως ξηροδερμία, ατοπίκή δερματίτιδα κ.α

Τα 3 κορυφαία τρόφιμα για ένα όμορφο δέρμα είναι: 

  • Τα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί ή ο τόνος, που είτε τηγανιτά είτε στον ατμό με μία σαλάτα, είναι πολύ νόστιμα. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέαπου περιέχονται στο ιχθυέλαιο, ενισχύουν τις συνδετικές ίνες του ιστού και αποτρέπουν την αποικοδόμηση του κολλαγόνου. 
  • Ο ανανάς: Το τροπικό φρούτο περιέχει άλφα υδροξυ-οξέα (οξέα AHA- οξέα), αυξάνει την πυκνότητα του κολλαγόνου και βελτιώνει την ποιότητα των ελαστικών ινών. Μια τροπική φρουτοσαλάτα γίνεται έτσι ένας ενισχυτής σφριγηλότητας και ελαστικότητας για το δέρμα. 
  • Η σόγια: Σύμφωνα με μια ιαπωνική μελέτη, η ισοφλαβόνη βοηθά ορατά στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, η οποία περιέχεται κυρίως σε προϊόντα σόγιας όπως το γάλα σόγιας, καθώς και σε κάποια άλλα φασόλια.  

  1. Η αντηλιακή προστασία UV είναι σημαντική.

Με τη σωστή προστασία από τον ήλιο, το δέρμα σας δεν θα προδώσει ποτέ την ηλικία σας. Η αντηλιακή προστασία με υψηλό δείκτη SPF σταματά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Aποφύγετε τη συχνή, μακρά ηλιοθεραπεία και τις επισκέψεις στο σολάριουμ. Εάν, ώστοσο, σας τραβά ο ήλιος, δώστε προσοχή στην επαρκή προστασία με υψηλό δείκτη SPF και στην συχνή εφαρμογή του αντηλιακού σας. Έτσι αποφεύγετε τις ρυτίδες λόγω της φωτογήρανσης του δέρματος και το δέρμα σας παραμένει νέο και ελαστικό. 


  1. Κίνηση και άθληση

Μετακινηθείτε τακτικά (άσκηση ή περίπατος). Η κίνηση διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και η εφίδρωση έχει αποτοξινωτικό και καθαρκτικό αποτέλεσμα. Μετά τον αθλητισμό, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε καλά το δέρμα από υπολείμματα, ιδρώτα και ρύπους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν φραγμένοι πόροι. Ειδικότερα, τα υπολείμματα του μακιγιάζ πρέπει να αφαιρούνται με δερματολογικά ελεγμένα προιόντα ντεμακιγιάζ και καθαρισμού έτσι ώστε να μην υπάρξει ερεθισμός στο πρόσωπο. 

Με την εφίδρωση, το σώμα και το δέρμα μένουν αφυδατωμένα και επομένως πρέπει να ενυδατώνονται μετά τον καθαρισμό. Το να πίνεις νερό και να αναπληρώνεις τα υγρά που έχασες δεν είναι αρκετό για το δέρμα. Μια χωρίς λάδι ή μη λιπαρή ενυδατική λοσιόν σώματος είναι πλέον σημαντική για να δώσει στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται. 

Για βαθιά ενυδάτωση και μεγαλύτερες ανάγκες συνιστάται λοσιόν σώματος για ξηρό δέρμα, η οποία διεισδύει βαθύτερα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος και της παρέχει εντατική υγρασία. 

 

  1. Χαλαρώστε!

Το άγχος, η κόπωση και η ταραχώδης καθημερινή ζωή μπορεί να βλάψουν το δέρμα. Ως εκ τούτου, απωθήστε το περιττό άγχος και εναρμόστε μικρές στιγμές χαλάρωσης στην καθημερινότητά σας, όπως μία μικρή βόλτα ή ένα χαλαρωτικό μασάζ. Ο επαρκής ύπνος είναι επίσης σημαντικός. Το ξεκούραστο δέρμα έχει αποδειχθεί ότι γερνάει πιο αργά! 


  1. Μειώστε τις "κακές συνήθειες"

Οι “κακές συνήθειες” έχουν επιρροή και στην υγεία του δέρματός μας. Η νικοτίνη και το αλκοόλ βλάπτουν το δέρμα, το αφήνουν θαμπό και αφυδατωμένο και επιταχύνουν την γήρανσή του. Μία ισορροπημένη ζωή επιβάλλει και μία ισορροπία στις “κακές συνήθειες” ή και την διακοπή τους.  

 

  1. Αποφύγετε τον ξηρό αέρα

Ειδικά το χειμώνα, ο αέρας σε κλειστούς χώρους, λόγω της θέρμανσης, είναι πολύ ξηρός. Επίσης τα συστήματα κλιματισμού απομακρύνουν την υγρασία από τον αέρα. Στο σπίτι μπορείτε να βάλετε ένα μπολ με νερό στη θερμάστρα, έτσι ώστε το νερό που εξατμίζεται να αυξάνει την υγρασία. Ωστόσο, ειδικοί υγραντήρες είναι επίσης διαθέσιμοι στην αγορά, οι οποίοι διατηρούν την υγρασία σε σταθερό επίπεδο. Αυτό βοηθά το δέρμα να διατηρήσει το επίπεδο υγρασίας του. 

 

  1. Κάντε σωστό μπάνιο και ντους

Μην κάνετε μπάνιο ή ντους με πολύ ζεστό νερό. Αν δεν θέλετε να χάσετε το ζεστό μπάνιο σας κατά την κρύα περίοδο, προσθέστε λίγο καλλυντικό λάδι ή ένα πρόσθετο μπάνιου με λιπαρά συστατικά στο νερό του μπάνιου. Έτσι σχηματίζεται ένα ελαφρύ, προστατευτικό φιλμ στο δέρμα. Τα αφρόλουτρα, από την άλλη πλευρά, μπορούν να αφαιρέσουν την υγρασία και τα λίπη από το δέρμα. Επιλέξτε δερματολογικά ελεγμένα αφρόλουτραυποαλλεργικά και φιλικά προς το δέρμα. 

Συμβουλή: Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας, είτε είναι ατοπικό, ξηρό ή ευαίσθητο, φροντίστε να χρησιμοποιείται αφρόλουτρα και καθαριστικά που σέβονται τις ανάγκες σας και σας βοηθούν να τις αντιμετωπίσετε.  

 

  1. BodyScrub και απολέπιση 

Τα απολεπιστικά προιόντα και scrub αφαιρούν τις νεκρές στιβάδες του δέρματος και διεγείρουν τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων. Καθαρίστε σε βάθος το δέρμα σας με ένα body scrub και δείτε το δέρμα σας ανανεωμένο και αναζωογονημένο.  

 

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας. Είναι η πρώτη γραμμή προστασίας μας από εξωτερικές επιθέσεις, συμβάλλει στην θερμορύθμιση του σώματος και μας φέρνει σε επαφή με τα αγαπημένα πρόσωπά μας. Είναι όμως ευαίσθητο και απαιτεί προσοχή και φροντίδα. Ένα υγιές δέρμα σημαίνει και μία υγιή και ισορροπημένη ζωή. Μια καλή ζωή.  
 
Welcome to the good side of life!

follow us on instagram