Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Συμβουλές για την ακνεϊκή επιδερμίδα: Καθαρισμός - Φροντίδα - Διατροφή

Συμβουλές για την ακνεϊκή επιδερμίδα: Καθαρισμός - Φροντίδα - Διατροφή

Η ακμή θεωρείται μία από τις πιο κοινές δερματικές παθήσεις που μπορεί να εμφανιστούν όχι μόνο σε νεαρή, αλλά και σε μεταγενέστερη ηλικία. Τα σπυράκια, οι βλατίδες και οι φλύκταινες είναι ιδιαίτερα εμφανή όπου το σώμα παράγει πολύ σμήγμα, δηλαδή στο πρόσωπο, στην πλάτη και το ντεκολτέ. 

Αυτές οι φλεγμονώδεις δερματικές αλλαγές μπορούν να ανακουφιστούν με την κατάλληλη κρέμα και φροντίδα για το ακνεϊκό δέρμα.  

Ποιες είναι οι αιτίες της ακμής; 

Εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια με μία κρέμα για ακμή σωστά και να επωφεληθείτε από ένα καθαρό και ισορροπημένο δέρμα μακροπρόθεσμα, πρέπει πρώτα να γνωρίσετε την δερματική πάθηση σε όλες της πτυχές της. Ο τύπος της ακμής μπορεί να ποικίλει σημαντικά και εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. 

Η ακμή συχνά προκύπτει από μια ανισορροπία ορμονών και μπορεί να επηρεάσει τους νέους κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά και τους ενήλικες. Ο αυξημένος σχηματισμός αρσενικών ορμονών προκαλεί υπερπαραγωγή σμήγματος στο δέρμα. Το στρες και το άγχος μπορούν επίσης να φέρουν σε ανισορροπία τον δερματικό φραγμό. Το βακτήριο C.acnes μπορεί να αναπαραχθεί ανεμπόδιστα σε αυτό το έδαφος και να προκαλέσει φλεγμονώδεις δερματικές αλλαγές. Ακόμα κι αν οι εσωτερικές διεργασίες παίζουν μεγάλο ρόλο στο σχηματισμό της, η σωστή κρέμα ακμής μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά το δέρμα με ατέλειες.


 

Ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός προσώπου για την ακμή; 

Για το δέρμα με ακμή, ο ιδανικός καθαρισμός αποτελείται από δύο προϊόντα:  
  1. Ένα τζελ καθαρισμού που απελευθερώνει αξιόπιστα το πρόσωπο και το σώμα από την περίσσεια σμήγματος και τους φραγμένους πόρους
  2. Μία τονωτική λοσιόν προσώπου που εξισορροπεί το ph του δέρματος και αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα.  
Με αυτά τα βήματα, το δέρμα προετοιμάζεται βέλτιστα για την επακόλουθη φροντίδα της ακμής. 

Ποια κρέμα ακμής πρέπει να χρησιμοποιηθεί; 

Μια κρέμα για την ακμή ιδανικά έχει μια μη λιπαρή, ματ υφή. Θα πρέπει να είναι μη φαγεσωρογόνα, ώστε να μην φράξει τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα την συσσώρευση σμήγματος.  Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση νέων φαγεσώρων.

Εάν πάσχετε από μια πιο έντονη μορφή της ακμής, ένας διορθωτικός ορός  ακμής καταπολεμά τις επίμονες ατέλειες και τις ουλές ακμής. 

Ως πρόσθετη υποστήριξη φροντίδας, μια μάσκα απολέπισης καθαρίζει το πρόσωπο εντατικά, ενώ μια πένα κατά των ατελειών στοχεύει ειδικά στα μαύρα στίγματα, τα σπυράκια και τις φλεγμονές, για ένα άμεσο τοπικό αποτέλεσμα. 
 

Ρουτίνα ομορφιάς για την ακνεϊκή επιδερμίδα: 

 
Βραδινός καθαρισμός  
Πρώτα αφαιρέστε το μακιγιάζ και ελευθερώστε το δέρμα σας από τους ρύπους που έχουν εγκατασταθεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο τζελ καθαρισμού.  
Συμβουλή: Για ένα βαθύ καθαρισμό του δέρματος, συνιστούμε να κάνετε μια ήπια απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα (ή πιο συχνά εάν είναι απαραίτητο).  

Πρωινός καθαρισμός  
Καθαρίστε το δέρμα σας το πρωί από το σμήγμα που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρησιμοποιήστε το ίδιο ήπιο καθαριστικό όπως και το βράδυ. 

Μετά τον καθαρισμό  
Ολοκληρώστε τον καθαρισμό με ένα τονωτικό προσώπου. Ανανεώνει και αφαιρεί τα υπολείμματα του προϊόντος καθαρισμού που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως και προετοιμάζει το δέρμα σας βέλτιστα για την επακόλουθη φροντίδα. 

Ειδική φροντίδα 
Μετά τον καθαρισμό μπορείτε να εφαρμόσετε μία λεπτόρευστη, μη λιπαρή κρέμα κατά της ακμής. Εάν ακολουθείτε μια φαρμακευτική αγωγή, η κρέμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε πιθανές παρενέργειες όπως η ξηρότητα. Είναι σημαντικό τα προϊόντα φροντίδας να ταιριάζουν με τον τύπο του δέρματός σας. Στην περίπτωση ελαφρύτερης μορφής ακμής, η οποία δεν αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά, συνιστάται κατάλληλη ημερήσια φροντίδα το πρωί και φροντίδα ανανέωσης του δέρματος το βράδυ. 

Προστασία από τον ήλιο 
Είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Συμπληρώστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας με ένα αντηλιακό κατάλληλο για ακνεϊκά δέρματα, για να αποφύγετε τη δημιουργία σημαδιών.

Μακιγιάζ 
Για να καλύψετε τις ατέλειες και να κάνετε τον τόνο του δέρματος να φαίνεται πιο ομοιόμορφο, μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα με χρώμα, μακιγιάζ ή στυλό κάλυψης
Μην ξεχνάτε: σωστός καθαρισμός και ντεμακιγιάζ και πάλι το βράδυ! 
 

Ποιες ιδιότητες πρέπει να έχουν τα κατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό και τη φροντίδα; 

 
  1. Να είναι μη φαγεσωρογόνα. Τα προϊόντα ακμής δρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φράσσουν τους πόρους του δέρματος και να μην ευνοούν το σχηματισμό τους.
  2. Να μην έχουν λιπαρή υφή. Το δέρμα που είναι επιρρεπές σε ρύπους παράγει ήδη πάρα πολύ σμήγμα - οπότε τα προϊόντα φροντίδας δεν πρέπει να έχουν επιπλέον λιπαρό αποτέλεσμα.
  3. Να είναι φαγεσωρολυτικά (Comedolytic). Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στην απόφραξη των σπυριών και ατελειών και διαλύουν τα μαύρα στίγματα.
  4. Να είναι κερατολυτικά (Keratolytic). Τα προϊόντα αυτά έχουν κερατολυτική δράση. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
  5. Να έχουν ήπιο και απαλό pH. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα φροντίδας σας δεν ερεθίζουν ακόμα περισσότερο το δέρμα. Αποφύγετε προϊόντα που είναι πολύ επιθετικά. 
 

Η θεραπεία για την ακμή δεν περιορίζεται μόνο στα δερμοκαλλυντικά προιόντα. 

 
Μια κρέμα κατά της ακμής θεωρείται μέρος μιας ολιστικής φροντίδας για την καταπολέμηση της. Η εκδήλωση της νόσου και η διαδικασία επούλωσης επηρεάζεται σημαντικά από άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας.  
 
Μπορείτε να κάνετε πολλά για να δημιουργήσετε τις καλύτερες συνθήκες για ένα όμορφο δέρμα: 
  1. Προσεκτικός χειρισμός του δέρματος: Μην πιέζετε μόνοι σας τα σπυράκια, αλλά αντιμετωπίστε τα με την σωστή φροντίδα προσώπου για to ακνεϊκο δέρμα. 
  2. Μια σωστή διατροφή: Μην τροφοδοτείτε τη φλεγμονή στο δέρμα σας με τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (γλυκά), γαλακτοκομικά προϊόντα ή χοιρινό κρέας. Προτιμήστε τα (πράσινα) λαχανικά, τα μούρα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα ! 
  3. Αποφύγετε το άγχος: Οι ορμόνες του στρες φέρνουν το δερματικό φραγμό εκτός ισορροπίας. Φροντίστε να γεμίζετε την ημέρα σας με αρκετές στιγμές χαλάρωσης και εκτόνωσης.
  4. Εφαρμόστε αντηλιακή προστασία: Το δέρμα με ακμή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ακόμη και στις ακτινοβολίες του ήλιου.Η φωτογήρανση, που οφείλεται στην μακροχρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.
  5. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό: Είναι σημαντικό να γίνει σωστή διάγνωση του τύπου της ακμής ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο, να εφαρμοστεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
 
Το δέρμα με ακμή θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Σημαντικό είναι να επιλέξετε σωστά τα προιόντα φροντίδας του δέρματός σας και να συμφωνούν με τις ανάγκες σας. Ο σωστός και ήπιος καθαρισμός του προσώπου αλλά και η ενυδάτωσή του με μη λιπαρά και φαγεσωρογόνα προιόντα είναι το πρώτο βήμα για ένα ομοιόμορφο δέρμα χωρίς ατέλειες.  
follow us on instagram