Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€ ΕΩΣ 2KG
Υαλουρονικό Οξύ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Υαλουρονικό Οξύ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Yαλουρονικό Oξύ ωφελεί το δέρμα τόσο επιφανειακά όσο και σε βαθύτερες στοιβάδες του, επομένως οι κρέμες και οι οροί με υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ανανεώσετε τη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας και να δώσετε ένα ‘boost’ ενυδάτωσης στην επιδερμίδα σας.

Τι είναι το Yαλουρονικό Oξύ;

Το "οξύ" μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά το υαλουρονικό οξύ είναι το καλό είδος οξέος.
Bρίσκεται φυσικά στο σώμα με τον μεγαλύτερο όγκο του να εντοπίζεται στο δέρμα και τις υψηλότερες συγκεντρώσεις στα μάτια και τις αρθρώσεις. Δεδομένου ότι διατηρεί έναν φυσικό ρόλο στην υγεία των αρθρώσεων, πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος για διάφορες διαταραχές των αρθρώσεων. Αλλά τα οφέλη του δεν περιορίζονται στα μάτια και τις αρθρώσεις - το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά ενυδατικό, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα συστατικά φροντίδας του δέρματος για ενυδάτωση.

Επιστημονικά μιλώντας, τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ; Είναι μια παχιά, πηχτή ουσία. Είναι καθαρό όπως το νερό, αλλά έχει μια υφή σαν γέλη. Το υψηλό ιξώδες του το καθιστά εξαιρετικό για τη διατήρηση της λίπανσης και της υγρασίας των ιστών.

Αν και αυτό δεν ακούγεται σαν μία ελκυστική ουσία (ποιος θα ήθελε να τρίψει ένα γλοιώδες υγρό στο πρόσωπό του;), το Υαλουρονικό Οξύ είναι μια ισχυρή ουσία που, όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, επηρεάζει τον τρόπο που το δέρμα ανταποκρίνεται σε τραυματισμούς, την αφυδάτωση και άλλα δερματικά προβλήματα.

Αναρωτιέστε γιατί τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι γεμάτα με αυτό εάν εμφανίζεται φυσικά στο σώμα μας; Η αλήθεια είναι ότι παράγουμε Υαλουρονικό Οξύ σε μικρές ποσότητες και αυτή η ποσότητα μειώνεται ακόμη περισσότερο με την ηλικία. Το υαλουρονικό οξύ συντίθεται και χρησιμοποιείται καθημερινά από το σώμα, οπότε για να διατηρήσετε τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος στο δέρμα σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε τακτικά προϊόντα υαλουρονικού οξέος.

Πώς να το εντοπίσετε στις ετικέτες συστατικών

Αν υπάρχει κάτι που μας κάνει να αμφισβητούμε το IQ μας, είναι οι ετικέτες των καλλυντικών συστατικών. Ακριβώς όταν νομίζουμε ότι έχουμε μάθει τα ονόματα των συστατικών, η βιομηχανία μας μπερδεύει περαιτέρω με επιστημονικά, χημικά ονόματα που δεν μπορούμε να προφέρουμε.
Μπορεί να έχετε καλύτερη τύχη να εντοπίσετε το Υαλουρονικό Οξύ σε ορούς και κρέμες αφού οι εταιρείες καλλυντικών είναι περήφανες για αυτό το συστατικό και θέλουν να το διαφημίσουν στα προϊόντα τους.

Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ και οι διάφορες μορφές του έχουν επίσης μερικά άλλα ονόματα:

  • Υαλουρονικό νάτριο ή Sodium Hyalyronate
  • Hyaluronan
  • Γλυκοζαμινογλυκάνη ή και Γλυκοζαμίνη (Glucosamine) σύνηθες σε συμπληρώματα διατροφής.

Μπορεί επίσης να δείτε το γραμμένο σε άλλες γλώσσες:
Γαλλικά: Acide Hyaluronique
Ισπανικά: Ácido Hialurónico

Από πού προέρχεται το υαλουρονικό οξύ στα προιόντα ομορφιάς;

Δεδομένου ότι βρίσκεται φυσικά στους ανθρώπινους ιστούς, ειδικά στα μάτια και τις αρθρώσεις, ίσως αναρωτιέστε πώς αξιοποιείται αυτό το συστατικό στη φροντίδα του δέρματος.

Υπάρχουν δύο κύριες πηγές υαλουρονικού οξέος:

  1. Το υαλουρονικό οξύ φυτικής προέλευσης 
  2. Το υαλουρονικό οξύ ζωικής προέλευσης

Υαλουρονικό Οξύ Φυτικής Προέλευσης

Το φυτικό υαλουρονικό οξύ εξάγεται από μικροβιακή ζύμωση. Αυτός είναι ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι ένα βακτηριακό στέλεχος περιέχει φυσικά Υαλουρονικό Οξύ και στη συνέχεια ζυμώνεται για να αποδώσει τα επιθυμητά μοριακά βάρη ιδανικά για σκοπούς φροντίδας του δέρματος.
Ορισμένα φυτικά υαλουρονικά οξέα μπορεί να περιέχουν σιτάρι. Αν και αυτό είναι λιγότερο συνηθισμένο, είναι σημαντικό να ελέγξετε ξανά εάν είστε ευαίσθητοι στα προϊόντα σίτου.

Υαλουρονικό Οξύ ζωικής προέλευσης.

Το υαλουρονικό οξύ ζωικής προέλευσης χρησιμοποιεί τις χτένες ή αλλιώς το λειρί των πετεινών. Όπως και οι άνθρωποι, και άλλα ζώα παράγουν υαλουρονικό οξύ στο σώμα τους και η χτένα του κόκορα θεωρείται μία από τις καλύτερες ζωικές πηγές.

Πώς να γνωρίζετε αν οι κρέμες υαλουρονικού οξέος σας είναι φυτικής ή ζωικής προέλευσης;

Να είστε σίγουροι, λάτρεις των ζώων, η μικροβιακή ζύμωση είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να προμηθευτείτε το Υαλουρονικό Οξύ. Όχι μόνο είναι πιο οικονομικά αποδοτικό για τους κατασκευαστές, και ως εκ τούτου τους καταναλωτές, αλλά είναι επίσης πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς παράγει λιγότερη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Οι περισσότερες φυσικές, οργανικές και vegan γραμμές φροντίδας του δέρματος χρησιμοποιούν φυτικό υαλουρονικό οξύ στις συνθέσεις τους, αλλά το ζωικό υαλουρονικό οξύ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συνήθως σε συμπληρώματα και ενέσεις υαλουρονικού οξέος.

Εάν είστε vegan ή ανησυχείτε για την ηθική του υαλουρονικού οξέος που προέρχεται από τη χτένα του κόκορα, ελέγξτε ξανά τον κατασκευαστή του προϊόντος.

Καλλυντικές ιδιότητες του Υαλουρονικού Οξέος

Στα καλλυντικά, το υαλουρονικό οξύ έχει τρεις κύριες λειτουργίες:

  1. Ενυδατώνει το δέρμα
    Λειτουργεί κυρίως ως υγραντικό, μια ουσία που προσελκύει το νερό και μεταφέρει νερό στην επιφάνεια του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ δεν δημιουργεί νερό, αλλά αντλεί νερό είτε από την ατμόσφαιρα είτε από το βάθος του δέρματος για να ενυδατώσει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Η ιδιότητα του να δεσμεύει την υγρασία και η ικανότητά του να συγκρατεί το νερό το καθιστά απαραίτητο συστατικό σε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.
  2. Αντιγηραντικές ιδιότητες
    Οι έντονες ενυδατικές του ιδιότητες καθιστούν το Υαλουρονικό Οξύ βασικό αντιγηραντικό παράγοντα. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται να έχει λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αποδίδοντας ένα αποτέλεσμα μιας πιο νεανικής επιδερμίδας.
    Goodlife Tip: Η ενυδάτωση του δέρματος είναι το πρώτο βήμα της αντιγήρανσης του!
  3. Θεραπεύει τραυματισμούς του δέρματος
    Το υαλουρονικό οξύ είναι μια δημοφιλής φαρμακευτική ουσία για άτομα με τραύματα στα μάτια και τις αρθρώσεις λόγω των αποδεδειγμένων ικανοτήτων του να επουλώνει πληγές. Το δέρμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Το υαλουρονικό οξύ παίζει βασικό ρόλο στην αναγέννηση των ιστών, συγκεκριμένα στην επιδιόρθωση του δέρματος. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν έχετε τραυματισμένο δέρμα που επηρεάζεται από ουλές, φλεγμονές, εγκαύματα, βλάβες και άλλες πληγές.
Πολλές μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με την τοξικολογία και την αποτελεσματικότητα των παραγώγων του υαλουρονικού οξέος και έχουν καθορίσει ότι δεν προκαλεί καρκίνο, ευαισθησία στο δέρμα ή άλλες σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτό οφείλεται στη φυσική παρουσία του στο ανθρώπινο σώμα.
Η στάση μας για την ασφάλεια των καλλυντικών είναι ότι ένα προϊόν είναι τόσο ασφαλές όσο και το πιο τοξικό συστατικό του. Παρόλο που το Υαλουρονικό Οξύ δεν εμφανίζει κάποια τοξικότητα, ελέγχετε πάντα τα καλλυντικά σας - ακόμη και τις κρέμες Υαλουρονικού Οξέος σας - για πιθανώς τοξικά συστατικά.
Flash Sales Flash Sales