Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Αλλαγή πάνας: Πώς, πότε και τι χρειάζεστε!

Αλλαγή πάνας: Πώς, πότε και τι χρειάζεστε!

Η αλλαγή της πάνας του μωρού σας είναι τόσο σημαντικό μέρος της γονικής μέριμνας, όσο και η διατροφή του μικρού σας. Αν και η αλλαγή μιας πάνας απαιτεί λίγη εξάσκηση, σύντομα θα γίνει ρουτίνα στην νέα σας ζωή!

Διαβάστε παρακάτω τον αναλυτικό οδηγό μας για το πώς και πότε να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας και πως να οργανώσετε την αλλαξιέρα σας.

Επιπλέον, σας παραθέτουμε μερικά από τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε που δείχνουν ότι το μικρό σας είναι έτοιμο για μια πάνα μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να αποφύγετε μερικές...δυσάρεστες καταστάσεις, όταν έρθει η ώρα για μεγαλύτερο μέγεθος πάνας.

Πώς να αλλάξετε την πάνα ενός μωρού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα θα χρειαστείτε για την αλλαγή της πάνας. Μόλις είστε έτοιμοι, δείτε πώς να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας σε μερικά εύκολα βήματα:

  1. Τοποθετήστε το μωρό σας στην πλάτη του και αφαιρέστε τη χρησιμοποιημένη πάνα. Τυλίξτε τη και κολλήστε τις ταινίες για να τη σφραγίσετε. Πετάξτε την πάνα στο δοχείο απόρριψης της πάνας ή αφήστε την στην άκρη για να την πετάξετε αργότερα στο δοχείο απορριμμάτων. Εάν ρίχνετε την πάνα σε ένα δοχείο απορριμμάτων, τοποθετήστε την πρώτα σε μια πλαστική σακούλα για να μειώσετε τις οσμές.
  2. Καθαρίστε απαλά το μωρό σας, φροντίζοντας να καθαρίσετε ανάμεσα στις πτυχές του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απαλά μαντηλάκια πάνας, όπως τα Pampers Sensitive Wipes, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βρεγμένο πανί. Θυμηθείτε να σκουπίσετε από μπροστά προς τα πίσω, για να αποφύγετε τυχόν επιμόλυνση της ευαίσθητης περιοχούλας του.
  3. Εάν το μωρό σας έχει εξάνθημα από την πάνα, εφαρμόστε μία Baby Cream ή κρέμα φραγμού στην πληγείσα περιοχή.
  4. Σηκώστε προσεκτικά τα πόδια και το κάτω μέρος του σώματός του μωρού από τους αστραγάλους και σύρετε μια καθαρή πάνα από κάτω. Τα πολύχρωμα σημάδια πρέπει να βρίσκονται μπροστά. Στη συνέχεια, τραβήξτε το μπροστινό μέρος της πάνας ανάμεσα από τα πόδια του μωρού σας και τοποθετήστε το στην κοιλιά του.
  5. Σηκώστε τα δύο φτερά της πάνας τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά και κολλήστε την ελαστική ταινία στερέωσης που βρίσκεται σε κάθε μεριά στο μπροστινό μέρος της πάνας. Βεβαιωθείτε ότι δεν στερεώνετε την πάνα πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά. Για να το ελέγξετε αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να τοποθετήσετε άνετα δύο δάχτυλα μεταξύ της πάνας και της κοιλίτσας του μωρού σας. Γυρίστε τις μανσέτες των ποδιών για να αποφύγετε διαρροές.

Μόλις τελειώσετε, πλύνετε τα χέρια σας και καθαρίστε την περιοχή αλλαγής πάνας, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζιού αλλαγής πάνας ή της αλλαξιέρας.

Τι χρειάζεστε για να αλλάξετε μια πάνα;

Δείτε τι χρειάζεστε για να αλλάξετε μια πάνα:

  • Πάνες. Αν και χρειάζεστε μόνο μία πάνα κάθε φορά, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε πολλές πάνες στην περιοχή αλλαγής της πάνας ή στην αλλαξιέρα, ώστε να μην εξαντληθούν όταν τις χρειαστείτε. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να έχετε μερικές πάνες από τα επόμενα μεγέθη, ώστε να είστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Αποθηκεύστε τις πάνες σε κοντινή απόσταση από περιοχή της αλλαγής της πάνας, αλλά μακριά από το μωρό σας.
  • Μαντηλάκια. Για να καθαρίσετε το κάτω μέρος του μωρού σας, θα χρειαστείτε μαντηλάκια. Μια άλλη επιλογή είναι ένα πετσέτα και νερό. Εάν το μωρό σας παρουσιάζει εξάνθημα ή κάποια ευαισθησία, χρησιμοποιήστε Baby Wipes για ευαίσθητο δέρμα χωρίς άρωμα.
  • Κρέμα αλλαγής ή κρέμα φραγμού. Θα τις χρειαστείτε σε περίπτωση που το μωρό σας εμφανίσει εξάνθημα από την πάνα. Τα περισσότερα μωρά εμφανίζουν εξάνθημα κάποιο σημείο. Εμφανίζεται συνήθως μεταξύ των 8 και 10 μηνών. Ανεξάρτητα από την ηλικία, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση εξανθήματος, όπως εάν δεν αλλάζουμε αρκετά συχνά την πάνα, εάν το μωρό έχει διάρροια ή εάν το μωρό μόλις ξεκίνησε με στερεά τροφή.
  • Έπιπλο - αλλαξιέρα. Έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την αλλαγή του μωρού σας. Επιλέξτε ένα έπιπλο με πλευρική ράγα και στις τέσσερις πλευρές ύψους τουλάχιστον δύο ιντσών, καθώς αυτά μπορούν να αποτρέψουν την κύλιση του μικρού σας. Υπάρχουν συνήθως συρτάρια ή ράφια από κάτω για την αποθήκευση των βασικών ειδών πάνας σας.
  • Μαλακή αλλαξιέρα - μαξιλάρι. Το μαξιλάρι τοποθετήται πάνω στο έπιπλο αλλαγής. Επιλέξτε ένα που να είναι καμπυλωτό έτσι ώστε η μέση να είναι βαθύτερη και οι πλευρές να είναι ανυψωμένες. Πάντα να κρατάτε το ένα χέρι στο μωρό σας και να μην αφήνετε ποτέ το μωρό σας χωρίς επίβλεψη στο τραπέζι αλλαγής. Μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε μία αλλαξιέρα μιας χρήσης ή φορητή που να χωράει στην τσάντα πάνας σας όταν είστε έξω με το μικρό σας.
  • Πετσέτα ή κουβέρτα. Δεν χρειάζεται οπωςδήποτε να χρησιμοποιήσετε τραπέζι αλλαγής πάνας ή αλλαξιέρα. Οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια θα κάνει. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεβάτι, τον καναπέ ή το πάτωμα. Απλά απλώστε πρώτα μια πετσέτα ή μια κουβέρτα για να διατηρήσετε την περιοχή καθαρή. Εάν το μωρό σας βρίσκεται σε υπερυψωμένη επιφάνεια (όπως το κρεβάτι ή ο καναπές), κρατήστε πάντα ένα χέρι πάνω του για να αποφύγετε τυχόν πτώσεις.
  • Δοχείο απόρριψης πάνας. Είναι χρήσιμο να το έχετε κάπου κοντά στην περιοχή αλλαγής για να αποσύρετε τις δύσοσμες πάνες του μωρού σας. Ένας κάδος απόρριψης πάνας βοηθά στο κλείδωμα των οσμών.

Πώς να αλλάξετε την πάνα του νεογέννητου σας

Εάν είστε γονέας για πρώτη φορά, θα διαπιστώσετε ότι χρειάζονται μερικές προσπάθειες για να συνηθίσετε να αλλάζετε την πάνα του νεογέννητου σας. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε.

Αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού σας, η μαία σας ή μία από τις νοσοκόμες μπορεί να σας δώσει μερικά πρακτικά μαθήματα.

Λάβετε υπόψη ότι το νεογέννητό σας θα χρειαστεί περίπου 10 πάνες την ημέρα, οπότε θα έχετε πολλές πιθανότητες να εξασκηθείτε στο πώς να αλλάξετε τις πάνες του.

Για τις πρώτες εβδομάδες, καθώς περιμένετε να πέσει ο ομφάλιος λώρος του μωρού σας, χρησιμοποιήστε μερικές από τις αλλαγές πάνας για να καθαρίσετε απαλά την περιοχή του ομφάλιου λώρου και να ελέγξετε για σημάδια μόλυνσης όπως κιτρινωπό έκκριμα ή ερυθρότητα στην περιοχή γύρω από τον αφαλό. Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο του μωρού σας.

Τα πρώτα κακά του μωρού σας θα είναι μια παχιά, πρασινωπά, σχεδόν σαν πίσσα, το μεκόνιο όπως ονομάζεται. Καθώς το μεκόνιο περνάει, τα κακάκια του μωρού σας θα αλλάξουν χρώμα σε κιτρινοπράσινο.

Μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε μια μικρή κολπική έκκριση στην πάνα του κοριτσιού σας - αυτό είναι φυσιολογικό. Επίσης, μπορεί να δείτε λίγο αίμα στα κόπρανα του νεογέννητου σας τις πρώτες ημέρες. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο και συνήθως ακίνδυνο, αλλά είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε παιδίατρο του μωρού σας εάν το εντοπίσετε.
Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο του μωρού σας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι βλέπετε στην πάνα του νεογέννητου σας.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε μια πάνα;

Οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζετε την πάνα του μωρού σας μετά από κάθε φορά που κάνει κακά και συχνά ενδιάμεσα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραμείνει για πολύ μία υγρή πάνα σε επαφή με το μωρό σας.

Ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας και το αν θηλάζει, τρώει με μπιμπερό ή τρώει στερεά, καθώς και άλλους παράγοντες όπως πεπτικά προβλήματα, το μωρό σας μπορεί να έχει ενεργείται μετά από κάθε γεύμα, μία φορά την ημέρα ή ακόμα και μία φορά την εβδομάδα. Όλα αυτά μπορεί να είναι φυσιολογικά.

Όταν πρόκειται για κατούρημα, το μικρό σας μπορεί να κατουρήσει όσο κάθε μία έως τρεις ώρες, ή περίπου έξι φορές την ημέρα.

Θυμηθείτε ότι στην αρχή το νεογέννητό σας θα χρειαστεί περίπου 10 αλλαγές πάνας την ημέρα.

Πώς ξέρετε ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή πάνας;

Ορισμένες πάνες έχουν ένδειξη υγρασίας, ώστε να μπορείτε να δείτε με μια ματιά εάν το μωρό σας χρειάζεται αλλαγή πάνας.

Άλλα σημάδια ότι το μωρό σας μπορεί να χρειαστεί αλλαγή πάνας περιλαμβάνουν:

  • • Φτάνετε μέσα στην πάνα με ένα δάχτυλο και είναι υγρή
  • • Μπορείτε να μυρίσετε ή να δείτε τα ούρα ή τα κακά του μωρού σας
  • • Η πάνα χαλαρώνει ή η κάτω πλευρά της πάνας αισθάνεται ογκώδης

Ποια είναι τα σημάδια ότι το μωρό σας χρειάζεται μεγαλύτερη πάνα;

Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι το μωρό σας χρειάζεται μια μεγαλύτερη πάνα:

  • Οι ταινίες ασφάλισης δεν φτάνουν στο κέντρο της ζώνης της μέσης
  • Δεν μπορείτε να χωρέσετε δύο δάχτυλα κάτω από τη ζώνη μέσης
  • Υπάρχουν κόκκινα σημάδια στην κοιλιά ή τους μηρούς του μωρού σας
  • Η πάνα δεν καλύπτει το ποπουδάκι του μωρού σας
  • Το μωρό σας φαίνεται να νιώθει άβολα (για παράδειγμα, τραβάει την πάνα).
  • Παρατηρείτε διαρροές και ότι η πάνα του δεν συγκρατεί τις εκκρίσεις του μωρού σας.

Ωστόσο, ακόμα κι αν η πάνα έχει το σωστό μέγεθος, αν δεν την φορέσετε σωστά, μπορεί να αντιμετωπίσετε διαρροές. Ελέγξτε ξανά ότι δεν έχετε στερεώσει την πάνα πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά, ότι οι ταινίες είναι συμμετρικές και ότι οι μανσέτες των ποδιών είναι γυρισμένες.

Ακόμα κι αν δεν αγαπάτε πάντα τις αλλαγές πάνας, θα λατρέψετε να γνωρίζετε ότι το μικρό σας αισθάνεται στεγνό και άνετο στην πάνα του. Επιπλέον, καθώς γίνεστε επαγγελματίας της πάνας, οι αλλαγές πάνας θα γίνουν όλο και ευκολότερες. Πριν το καταλάβετε θα έχετε τελειώσει!

follow us on instagram