Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Συμβουλές για την φροντίδα του δέρματος πριν και μετά την ηλιοθεραπεία

Συμβουλές για την φροντίδα του δέρματος πριν και μετά την ηλιοθεραπεία

Ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός για το δέρμα. Παρέχει στο δέρμα βιταμίνη D, η οποία υποστηρίζει την ανανέωση του δέρματος και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Μετά την ηλιοθεραπεία, θα αισθανθείτε χαλαροί, η διάθεσή σας θα βελτιωθεί και οι δερματικές παθήσεις όπως η ακμή ή οι δερματίτιδες μπορούν επίσης να ανακουφιστούν. Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακό έγκαυμα, φωτο-αλλεργία και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα κύτταρα.

Τι συμβαίνει στην υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως;

Ειδικά το καλοκαίρι, η ακτινοβολία του ήλιου είναι πολύ έντονη. Εάν το δέρμα εκτεθεί σε ακτίνες UV για πολύ καιρό, αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Η πολύ έντονη ηλιοθεραπεία στεγνώνει το δέρμα και το αποδυναμώνει. Εάν το δέρμα δεν προστατεύεται σωστά, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ηλιακό έγκαυμα. Ο σοβαρός ερεθισμός του δέρματος βλάπτει τα κύτταρα και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Τόσο η πρόληψη, όσο και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ήλιου στο δέρμα μας είναι πολύ σημαντικές.

Εάν οι ερεθισμοί του δέρματος γίνουν αντιληπτοί κατά τη διάρκεια ή μετά την ηλιοθεραπεία, ισχύουν τα εξής:

  • Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως με κάθε κόστος,
  • ψύξτε τις πληγείσες περιοχές του δέρματος
  • και ανακουφίστε τον πόνο με τα κατάλληλα προϊόντα After Sun με τη μορφή κρεμών, τζελ ή ελαίου.

Η αντηλιακή φροντίδα και η φροντίδα μετά τον ήλιο θα πρέπει επίσης να προσαρμόζονται πάντα στον αντίστοιχο τύπο δέρματος και στην ένταση της έκθεσης στον ήλιο.

Γιατί είναι απαραίτητη η φροντίδα μετά τον ήλιο;

Η θερμότητα, ο άνεμος, ο ιδρώτας, το αλμυρό νερό και το νερό που περιέχει χλώριο απομακρύνουν την υγρασία από το δέρμα και τα μαλλιά και τα κάνουν εύθραυστα. Το δέρμα αρχίζει να μας φαγουριζει και στη συνέχεια να ξεφλουδίζει.

Προκειμένου να υποστηριχθεί βέλτιστα η αναγέννηση της επιφάνειας του δέρματος, το δέρμα χρειάζεται επαρκή φροντίδα. "After Sun Care" σε αυτό το πλαίσιο σημαίνει η ειδική φροντίδα του δέρματος μετά την ηλιοθεραπεία. Ωστόσο, δεδομένου ότι πολλές λοσιόν σώματος δεν είναι προσαρμοσμένες σε αυτές τις ανάγκες, απαιτείται μια ειδικά αναπτυγμένη After Sun Lotion. Αυτό περιέχει σημαντικά και ευεργετικά συστατικά, τα οποία παρέχουν στο δέρμα τις απαραίτητες βιταμίνες, ενυδατώνουν αρκετά και έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση

Συμβουλές για τη βέλτιστη φροντίδα του δέρματος πριν και μετά την ηλιοθεραπεία

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε ηλιοθεραπεία

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική ημερήσια φροντίδα προσώπου με δείκτη προστασίας από τον ήλιο το πρωί για να προετοιμάσετε βέλτιστα το δέρμα για την ημέρα έντασης του ήλιου.

Κατά την ηλιοθεραπεία:

Πριν και κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο και να εφαρμόζετε την κρέμα αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φροντίστε να κατανείμετε το αντηλιακό ομοιόμορφα και να μην ξεχνάτε μέρη όπως τα αυτιά, τα πέλματα των ποδιών και των ποδιών.

Προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία, θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα νέο στρώμα αντηλιακού μετά από κάθε μπάνιο και εάν έχει υπάρξει πολλή εφίδρωση.

Η προστατευτική δύναμη εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και την ένταση της έκθεσης στον ήλιο.

Για τον κανονικό τύπο δέρματος, αρκεί ένας δείκτης προστασίας από τον ήλιο SPF30. Σε περίπτωση υπερευαίσθητου δέρματος ή δέρματος επιρρεπούς σε αλλεργίες, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια αντηλιακή κρέμα προστασίας με δείκτη SPF 50.

Επιπλέον, μην ξεχάσετε να πίνετε αρκετά υγρά. Ειδικά στις ζεστές μέρες, το σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 λίτρα νερού.

Σημαντικό μετά την ηλιοθεραπεία:

Μετά την ηλιοθεραπεία, είναι σημαντικό να εξουδετερώσετε την απώλεια υγρασίας στο δέρμα και να το φροντίσετε εντατικά. Μια δροσερή after sun λοσιόν είναι η πλέον κατάλληλη, για να καταπραΰνει το καταπονημένο από τον ήλιο δέρμα.

Πριν από την εφαρμογή της φροντίδας, μην ξεχάσετε έναν λεπτομερή καθαρισμό. Αφαιρέστε τα υπολείμματα αντηλιακών και τον ιδρώτα με χλιαρό νερό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι after sun lotion να έχουν την καλύτερη δυνατή δράση.

Μετά την ηλιοθεραπεία, αποφύγετε επίσης το ξεφλούδισμα και τα προϊόντα απολέπισης, καθώς αυτά ασκούν πρόσθετη πίεση στο δέρμα.

Για να πετύχετε λοιπόν το τέλειο "μαύρισμα" χωρίς ξεφλούδισμα και ερεθισμούς, φροντίστε το δέρμα σας πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο! 

follow us on instagram