Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Άρρωστοι στις διακοπές; Συμβουλές κατά των 8 κοινών καλοκαιρινών ασθενειών

Άρρωστοι στις διακοπές; Συμβουλές κατά των 8 κοινών καλοκαιρινών ασθενειών

Η αίσθηση του ήλιου στο δέρμα μας γεμίζει με ενέργεια και καλή διάθεση.

Αλλά οι ακτίνες του ήλιου οδηγούν συχνά σε βλάβη εάν δεν αντιμετωπιστούν με προσοχή: υποφέρουμε από ηλιακά εγκαύματα, ηλίαση ή θερμοπληξία. Επιπλέον, άλλες εξίσου χαρακτηριστικές ασθένειες το καλοκαίρι είναι η ναυτία, τα βαριά πόδια και οι φουσκάλες από τις μεγάλες βόλτες που κάνουμε τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός. Συχνά μας ταλαιπωρούν ουρολοιμώξεις λόγων των ωρών που περνάμε στη θάλασσα ή την πισίνα και αντιμετωπίζουμε πεπτικές διαταραχές λόγω του ασυνήθιστου φαγητού κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αυτές είναι οι καλοκαιρινές ασθένειες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι:

Τυπική καλοκαιρινή ασθένεια 1: Ηλιακό έγκαυμα

Ενάντια στην έκθεση στον ήλιο, το σώμα μας αντιδρά με ερεθισμό του δέρματος, ελαφρύ πρήξιμο και σε μερικές περιπτώσεις με ηλιακό έγκαυμα. Ακόμα και σε μικρή διάρκειας έκθεση, θα πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, γιατί κάθε ηλιακό έγκαυμα αυξάνεται τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Οι συμβουλές των προϊόντων μας – Αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων:

  • La Roche Posay Cicaplast B5 100ml: Χάρη στη σύνθεσή του που συνδυάζει Προβιταμίνη Β5 5% με Μadecassoside, επιταχύνει την ανάπλαση των ξηρών και ερεθισμένων περιοχών.
  • Algoflogen Skin Relieving Cream Fast Action 200ml: Eίναι μια ενυδατική κρέμα για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων (αφυδάτωση, ερυθρότητα, κνησμός, δερματικός ερεθισμός), από ηλιακά, θερμικά και χημικά εγκαύματα. 
  • Jalplast Cream 100gr: Το κύριο δραστικό συστατικό της σειράς JALPLAST είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο διεγείρει τη φυσιολογική διαδικασία επούλωσης των ιστών του οργανισμού.

Τυπική καλοκαιρινή ασθένεια 2: Ηλίαση

Τα καπέλα δεν είναι μόνο μία στιλιστική επιλογή αλλά μας προστατεύουν και από την ηλίαση.

Η ηλίαση γίνεται αισθητή μετά από έντονη έκθεση στον ήλιο και εκδηλώνεται με πονοκέφαλο, ανησυχία και ζάλη, συμπτώματα που οφείλονται στην αφυδάτωση του οργανισμού μας. Ο αποπροσανατολισμός, η ναυτία και ο έμετος είναι επίσης κάποια άλλα συμπτώματα αυτής της θερμικής βλάβης. Λόγω της οξείας έλλειψης υγρών, η ανεπαρκής φροντίδα μπορεί να φανεί απειλητική για τη ζωή μας και να οδηγήσει σε κυκλοφορική κατάρρευση.

Αναπληρώστε τους ηλεκτρολύτες σας και τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία με το Almora Plus

Πρώτες βοήθειες για την ηλίαση

  • Εάν ο ασθενής είναι αναίσθητος, καλέστε αμέσως έναν γιατρό έκτακτης ανάγκης.
  • Συνοδεύστε τον ασθενή με ηλίαση σε σκιερό μέρος.
  • Φέρτε το προσβεβλημένο άτομο στη πλάγια θέση ασφαλείας.
  • Ψύξτε το κεφάλι και το λαιμό του με ένα υγρό πανί.
  • Εάν ο ασθενής ανταποκρίνεται, τοποθετήστε το πάνω μέρος του σώματός του ελαφρώς ανυψωμένο.
  • Παρέχετε στο προσβεβλημένο άτομο αρκετά υγρά, αρκεί να μην νιώθει ναυτία – σε αυτή την περίπτωση προσέξτε στην χορήγηση των υγρών.

Τυπική καλοκαιρινή ασθένεια 3: Ναυτία

Πολλοί μαστίζονται από ναυτία και δεν αντέχουν τα ταξίδια με αυτοκίνητο, το πλοίο ή και το αεροπλάνο.

Ζάλη, ναυτία και έμετος ταλαιπωρούν τον ταξιδιώτη κατά τη διάρκεια της πτήσης, του τρένου, του λεωφορείου ή του ταξιδιού με πλοίο.

Αποφύγετε την ανάγνωση και κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Κοιτάζοντας μπροστά, μπορείτε να βοηθήσετε την αίσθηση ισορροπίας σας.

Δοκιμάστε το Power Health Platinum Range Travel Joy για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της ναυτίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Τυπική καλοκαιρινή ασθένεια 4: Ουρολοίμωξη

Οι εκτεταμένες επισκέψεις στην πισίνα και οι πολλές ώρες που περνάμε στην θάλασσα αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης της ουροδόχου κύστης. Όταν το σώμα μας κρυώνει μειώνεται η αιμάτωση στην ευαίσθητη περιοχή και βακτήρια όπως τα E.coli εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση με καθίζηση στην ουροδόχο κύστη. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτές τις ουρολοιμώξεις.

Αντιμετωπίστε την ουρολοίμωξη καταναλώνοντας πολλά υγρά ώστε να αυξήσετε την έκκριση των παθογόνων οργανισμών. Δοκιμάστε επίσης συμπληρώματα διατροφής με κράνμπερι και προβιοτικά για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Τυπική καλοκαιρινή ασθένεια 5: Βαριά πόδια

Βαριά πόδια; Μια κρέμα με καστανιά και κόκκινα αμπελόφυλλα θα σας βοηθήσει.

Τα κουρασμένα, πονεμένα καιβαριά πόδια είναι ένα σημάδι μειωμένης φλεβικής δραστηριότητας. Οι περισσότερες γυναίκες πάσχουν από βαριά πόδια, το οποίο οφείλεται σε αδυναμία του συνδετικού ιστού ή κληρονομική φλεβική αδυναμία. Κατά τη διαδικασία, μπορεί να υπάρχει ο σχηματισμός κιρσών.  Τα "βαριά πόδια" ευνοούνται από τα ταξίδια και δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλες περιόδους καθίσματος ή και εκτεταμένης ορθοστασίας.

Οι συμβουλές των προϊόντων μας – Θεραπείες για βαριά πόδια:

  • Tecnoskin Heavy Legs Gel 150ml: Χάρη στη σύνθεσή του αυξάνει την μικροκυκλοφορία του αίματος, μειώνει το οίδημα, ανακουφίζει τα βαριά και κουρασμένα πόδια.
  • A.Vogel Aesculaforce Forte 50 ταμπλέτες: Η λήψη ιπποκαστανιάς συμβάλλει στην αύξηση της δύναμης και του τόνου των φλεβών. Οι στυπτικές ταννίνες της ιπποκαστανιάς, οι φυτικές χρωστικές και οι σαπωνίνες συνδυάζονται για την τόνωση και ενίσχυση των φλεβικών τοιχωμάτων, μειώνοντας τη διαπερατότητά τους.
  • Aboca RuscoVen Bio Gel 100ml: Χαρίζει σφρίγος και ελαστικότητα στην επιδερμίδα και μειώνει την αίσθηση βάρους στα κάτω άκρα, ιδίως στο τέλος της ημέρας.

Τυπική καλοκαιρινή ασθένεια 6: Φουσκάλες στα πόδια

Με την έναρξη τις καλοκαιρινής περιόδου γινόμαστε περιηγητές. Μας ελκύει η γοητευτική φύση, η οποία συχνά συνοδεύεται από τη διάσημη φούσκα στο πόδι σε εκδρομές πεζοπορίας ή αναζήτησης της πιο μαγευτικής παραλίας.

Προστατεύστε τις φουσκάλες με εξειδικευμένα επιθέματα αντιμετώπισης για να απολαύσετε τις ηλίολουστες βόλτες του καλοκαιριού. Το επίθεμα δρα σαν ένα δεύτερο δέρμα, ανακουφίζει από την πίεση και τον πόνο και προστατεύει την πληγή από το νερό, τη βρωμιά και τα βακτήρια.

Οι συμβουλές των προϊόντων μας – Διορθωτικά μέτρα για φουσκάλες στο πόδι:

Compeed Σετ Επιθεμάτων για Φουσκάλες: Η υδροκολλοειδής τεχνολογία τους δρα σαν ένα δεύτερο δέρμα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό gel που ανακουφίζει άμεσα από τον πόνο και εμποδίζει την τριβή, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης.

Τυπική καλοκαιρινή "ασθένεια" 7: Πληγές

Οι τραυματισμοί στο δέρμα μπορεί να είναι επιφανειακοί (εκδορές, γρατζουνιές και ρήξεις) ή – μεταξύ άλλων στην περίπτωση κοψιμάτων και τρυπημάτων – να επηρεάζουν βαθύτερους τένοντες και νεύρα.

Για μικρές γρατζουνιές, αρκεί ο καθαρισμός της πληγής και η κάλυψή της με αυτοκόλλητα επιθέματα.

Πρώτες βοήθειες για τραύματα
  • Εάν το δέρμα είναι βρώμικο, ξεπλύνετε την πληγή με χλιαρό νερό.
  • Αφαιρέστε τυχόν ξένα σώματα από την πληγή για να αποφύγετε την μόλυνσή της.
  • Απολυμάνετε την τραυματισμένη περιοχή του δέρματος με αντισηπτικό.
  • Καλύψτε την πληγή με αυτοκόλλητο επίθεμα όταν είστε εκτός σπιτιού και αφήστε την πληγή να αναπνεύσει και να επουλωθεί στο σπίτι
  • Χρησιμοποιήστε μια κρέμα πληγής ή μια αλοιφή επούλωσης για να βοηθήσετε την πληγή σας να ανακάμψει.

Οι συμβουλές των προϊόντων μας – Κουτί πρώτων βοηθειών για πληγές:

Alfashield Αποστειρωμένες Γάζες 17x30cm 12τμχ: Είναι υδρόφιλες, μεγάλης απορροφητικότητας, άοσμες, χωρίς κατάλοιπα λευκάνσεως και με διπλωμένα άκρα.
Epsilon Health Silben Nano Powder Spray 125ml: Στεγανοποιεί και προστατεύει τις πληγές, ελαττώνει το μικροβιακό φορτίο στην περιοχή του τραύματος και εξασφαλίζει το ιδανικό μικρο-περιβάλλον που προάγει την επουλωτική διαδικασία.
Flamigel Επούλωση Τραυμάτων και Εγκαυμάτων 50g: Ενυδατώνει ή απορροφά την υγρασία της πληγής προσαρμόζοντας τη δράση του ανάλογα με το είδος του τραύματος ή του εγκαύματος. 
Master Aid - Forte Med Assortiti 40 strip Αυτοκόλλητες γάζες 5 μεγέθη: Αυτοκόλλητοι μικροεπίδεσμοι στο χρώμα του δέρματος σε κασετίνα με αντικολλητικό ταμπόν και αντιμικροβιακή δράση. 

Τυπική καλοκαιρινή ασθένεια 8: Γαστρεντερικά προβλήματα

Ειδικά όταν ταξιδεύετε σε ξένες χώρες, τα γαστρεντερικά προβλήματα εμφανίζονται συχνότερα.

Οι καλοκαιρινές ασθένειες όπως ο μετεωρισμός, η διάρροια και η δυσκοιλιότητα προκαλούνται από αλλαγές στη διατροφή. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν ταξιδεύουμε σε ξένες χώρες. Η διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες συχνά προκαλεί δυσκοιλιότητα. Η διάρροια, εκτός από τα τυπικά γαστρεντερικά μικρόβια, προκαλείται από ακατάλληλα αποθηκευμένα τρόφιμα ή τρόφιμα εκτεθειμένα στις μεγάλες θερμοκρασίες.

Οι συμβουλές των προϊόντων μας – Διορθωτικά μέτρα για πεπτικά προβλήματα:

Esi 10 Herbs Colon Cleanse 40 ταμπλέτες: Είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής προσεκτικά επιλεγμένων βοτάνων που η σύνθεσή του ευνοεί την πεπτική λειτουργία και βοηθά στην κανονικότητα των κινήσεων του εντέρου.
Arkopharma Arkocaps Φυτικός Άνθρακας 45 κάψουλες: Ο ενεργός Φυτικός άνθρακας παραμένει μέσα στον εντερικό σωλήνα όπου γίνεται πολύ καλά ανεκτός. Εκεί, θα απορροφήσει ότι ανεπιθύμητο υπάρχει μέσα στο σώμα 
TaniGo 12 φακελλίσκοι: Για τη συμπτωματική αντιμετώπιση της περιστασιακής δυσκοιλιότητας στους ενήλικες και τα παιδιά άνω των 8 ετών.

Ας είμαστε φέρος προετοιμασμένοι για τις 8 πιο κοινές καλοκαιρινές ασθένεις, ώστε να απολαύσουμε τις διακοπές μας και τις ηλιόλουστές βόλτες μας στην θάλασσα! 

follow us on instagram