Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Υγιής κατά τη διάρκεια του χειμώνα: Ενίσχυσε την άμυνά σου τώρα

Υγιής κατά τη διάρκεια του χειμώνα: Ενίσχυσε την άμυνά σου τώρα

Οι υγρές και κρύες ημέρες, η βροχή, τα χιόνια και ο δροσερός άνεμος επηρεάζουν ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα το χειμώνα. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας . Μεταξύ άλλων, είναι σημαντική μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες μπορεί να είναι πολύ ευέλικτη. Εκτός από τη σαλάτα και τους χυμούς φρούτων, τα εποχιακά λαχανικά όπως το λάχανο και η κολοκύθα είναι “βόμβες βιταμινών”. Οι πατάτες και τα μανιτάρια συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην ισορροπία των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων στον οργανισμό μας. Εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά, ωστόσο, συνιστάται μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα και άπαχο κρέας, ειδικά πουλερικά.

Η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην εποχή του υγρού ψύχους.

Όταν πρόκειται για τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το λεμόνι και τα πορτοκάλια. Ωστόσο, η βιταμίνη C είναι ακόμη πιο άφθονη σε άλλα τρόφιμα: Διάφορα φρούτα και λαχανικά όπως το μπρόκολο, το buckthorn και το τριαντάφυλλο υπερτερούν των κλασικών όπως το πορτοκάλι ή το λεμόνι.

Όσον αφορά την λήψη ψευδαργύρου, οι λάτρεις του κρέατος μπορούν να χαίρονται: το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας και τα πουλερικά περιέχουν μεγάλο ποσοστό του ιχνοστοιχείου. Άλλες ζωικές τροφές, όπως το τυρί και τα αυγά, είναι επίσης καλές πηγές ψευδαργύρου.

Οι χορτοφάγοι και οι vegans μπορούν επίσης να εξασφαλίσουν τη λήψη ψευδαργύρου με απλά μέσα. Στα φυτικά τρόφημα βρίσκεται ελαφρώς λιγότερος ψευδάργυρος. Καλές πηγές εδώ είναι οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και τα προϊόντα δημητριακών. Ο οργανισμός όμως μπορεί να αντλήσει έως και 45 τοις εκατό λιγότερο ψευδάργυρο από τρόφιμα φυτικής προέλευσης από ό,τι από ζωικά προϊόντα.

Την περίοδο του χειμώνα καλό είναι να ενισχύουμε τον οργανισμό μας με συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνη C, ψευδάργυρο, αλλά και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, για την τόνωση του ανοσοποιητικού μας.

Ποια είναι τα καθήκοντα της βιταμίνης C στο σώμα;

Η βιταμίνης C είναι κυρίως γνωστή για τη θετική δράση που έχει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα: Το σώμα χρειάζεται τη βιταμίνη για ισχυρή άμυνα.

Επιπλέον, το ασκορβικό οξύ προάγει την απορρόφηση και αξιοποίηση του σιδήρου από φυτικά τρόφιμα. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή χοληχοΐνων και κατεχολαμινών όπως νορεπινεφρίνη και αδρεναλίνη. Επιπλέον, η βιταμίνη C αναχαιτίζει ενώσεις οξυγόνου που βλάπτουν τα κύτταρα στο σώμα - τις λεγόμενες "ελεύθερες ρίζες", οι οποίες σχηματίζονται κατά τη διάρκεια φυσιολογικών μεταβολικών διεργασιών, αλλά και από υπεριώδη ακτινοβολία, νικοτίνη και φαρμακευτική αγωγή. Έχει δηλαδή αντιοξειδωτική δράση, που βοηθάει στο stress που δέχεται ο οργανισμός μας.

Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι σημαντική για την ανάπτυξη του συνδετικού ιστού (κολλαγόνο) και για την επούλωση πληγών.

Ποια είναι τα καθήκοντα του ψευδαργύρου στο σώμα;

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο πολλών ενζύμων και έτσι εμπλέκεται σε πολλές βιολογικές διεργασίες στο σώμα, για παράδειγμα:

  • Ανάπτυξη κυττάρων: Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη διαίρεση κυττάρων.
  • Ανοσολογική άμυνα: Ο ψευδάργυρος υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Λέγεται επίσης ότι έχει θεραπευτική επίδραση στα κρυολογήματα.
  • Αντιοξειδωτικές διεργασίες: Ο ψευδάργυρος βοηθά στη δέσμευση ελεύθερων ριζών – αντιδραστικών ενώσεων οξυγόνου που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και το γενετικό υλικό (DNA). Προκύπτουν κατά τη διάρκεια φυσιολογικών μεταβολικών διεργασιών, αλλά και, για παράδειγμα, από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη νικοτίνη.
  • Ρύθμιση σακχάρου στο αίμα: Ο ψευδάργυρος μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Σχηματισμός της κόκκινης αιμοσφαιρίνης χρωστικής ουσίας αίματος
  • Σχηματισμός σπέρματος
  • Επούλωση πληγών
  • Μεταφορά οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα
  • Σχηματισμός ορμονών

Προκειμένου όλες αυτές οι ζωτικές διαδικασίες να λειτουργούν ομαλά, το σώμα χρειάζεται επαρκή ψευδάργυρο.

Έξω σε όλες τις εποχές

Ακόμα κι αν εξακολουθεί να είναι κρύα έξω, ο καθαρός αέρας είναι πολύ σημαντικός για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Θα πρέπει επομένως να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να είστε έξω και στον καθαρό αέρα - και αν είναι μόνο μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος ή μετά την δουλειά. Ο καθαρός αέρα και η κίνηση διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της διανέμει όλα τα μέταλλα και τις βιταμίνες στον οργανισμό μας. Επίσης στο σπίτι θα πρέπει να αερίζετε επαρκώς αρκετές φορές την ημέρα.

Πολλά υγρά και τον χειμώνα

Ακόμα και τον χειμώνα θα πρέπει να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Χρειαζόμαστε ενάμισι με δύο λίτρα την ημέρα. Ειδικά στην υψηλή περίοδο για λοιμώξεις θα πρέπει να σταματήσετε την κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου όσο το δυνατόν περισσότερο ή τουλάχιστον να το μειώσετε στο ελάχιστο.

Ο αρκετός ύπνος είναι ευλογία.

Ένας καλός και επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ανακάμπτουμε από το stress στον οργανισμό μας, το οποίο προκαλείται όχι μόνο από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις μας αλλα και από τον καιρό.

Διατροφή, κίνηση, καθαρός αεράς, ενυδάτωση και ύπνος είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να μέινουμε υγιείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

....και για την επιπλέον ενίσχυση η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής για το ανοσοποιητικό μας! 

follow us on instagram