Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Εποχική γρίπη: 8 συμβουλές για να προστατευτείτε τον χειμώνα

Εποχική γρίπη: 8 συμβουλές για να προστατευτείτε τον χειμώνα

Πρόληψη της εποχικής γρίπης

Δείτε πώς να προστατευτείτε από τη γρίπη και το κρυολόγημα

Η γρίπη και το κρυολόγημα μπορούν να προληφθούν. Με αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές συμβουλές μπορείτε να αποφύγετε τον βήχα, την καταρροή και τον πυρετό.

Οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμη να εξηγήσουν πλήρως γιατί η γρίπη ξεσπά κάθε χρόνο ακριβώς τον χειμώνα. Μελέτες έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι οι ιοί της γρίπης ευδοκιμούν και πολλαπλασιάζονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε ξηρό αέρα. Επίσης το ανοσοποιητικό μας είναι λιγότερο αποτελεσματικό κάτω από αυτές τις συνθήκες και η βλεννογόνος μεμβράνη της ανώτερης αναπνευστικής οδού γίνεται πιο επιρρεπής στη μόλυνση.

Γιατί είναι η γρίπη τόσο μεταδοτική;

Οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται από το ένα σώμα στο άλλο μέσω μόλυνσης από σταγονίδια, για παράδειγμα μέσω του φτερνίσματος, της ομιλίας, του βήχα ή του φιλιού. Ωστόσο, τα παθογόνα μπορούν επίσης να παραμείνουν σε επιφάνειες επαφής όπως τα πόμολα της πόρτας για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να φτάσουν στους βλεννογόνους μέσω του χεριού, για παράδειγμα όταν αγγίζουν το στόμα ή τη μύτη. Μόλις μολυνθείτε, η γρίπη συνήθως ξεσπά μετά από μια ή δύο μέρες και διαρκεί έως και μια εβδομάδα. Τα τυπικά συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος και πόνοι στο σώμα, αδυναμία, ξηρός βήχας και ρίγη.

Πόσο καιρό είναι μεταδοτική η γρίπη;

Η γρίπη μπορεί να είναι μεταδοτική μια μέρα πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Ισχύει επίσης ο εμπειρικός κανόνας: όσο πιο σοβαρά είναι τα συμπτώματα, τόσο πιο μεταδοτικός είστε για τους άλλους ανθρώπους.

Αυτές οι 8 καθημερινές συμβουλές προσφέρουν την καλύτερη προστασία από την εποχική γρίπη:

  1. Πλένετε τα χέρια σας όχι μόνο τακτικά, αλλά και καλά με ζεστό νερό και σαπούνι - ειδικά πριν το μαγείρεμα, το φαγητό ή αφού πάτε στην τουαλέτα.
  2. Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας και μην αγγίζετε ποτέ το στόμα, τα μάτια ή τη μύτη σας με άπλυτα χέρια.
  3. Αποφύγετε τη στενή επαφή με άρρωστα άτομα και κρατήστε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. Εάν κάποιος είναι άρρωστος με γρίπη στο σπίτι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι σωματικά χωρισμένος και να διατηρείτε ιδιαίτερα καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους όπως η κουζίνα ή το μπάνιο.
  4. Διατηρήστε τους βλεννογόνους όσο το δυνατόν πιο υγρούς. Αποφύγετε τα ξηρά, ζεστά δωμάτια, αερίστε καλά και τακτικά τους χώρους του σπιτιού σας και πίνετε πολύ νερό.
  5. Προσπαθήστε να μην κάνετε χειραψία κατά τους μήνες της γρίπης. Συμβουλή: Ένα χτύπημα στον ώμο είναι επίσης αποδεκτό ως φιλικός χαιρετισμός.
  6. Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας με συμπληρώματα διατροφής. Οι βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας είναι η βιταμίνη C και D3 και από τα μέταλλα ψευδάργυρος (Zinc) εκτός άλλων βοηθά στην άμυνα του οργανισμού μας. Βότανα που συμβάλλουν άμεσα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι η γνωστή σε όλους εχινάκεια, η οποία χορηγείται κατά την έναρξη των συμπτωμάτων και πρέπει να την αποφεύγουν άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα.
  7. Τρώτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Οι βιταμίνες Α, C και Β6 προστατεύουν ιδιαίτερα καλά στην καταπολέμηση του ιού της γρίπης.
  8. Όποιος κολλήσει γρίπη μένει σπίτι μέχρι να αναρρώσει. Ο άρρωστος συνάδελφός σου αποτελεί κίνδυνο για όλους τους άλλους στο γραφείο. 
follow us on instagram