Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
10 + 1 μύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε τώρα

10 + 1 μύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε τώρα

Όλα είναι ένα ψέμα …μία ανάγκη, μια υφή!

Μπορείτε πραγματικά να συρρικνώσετε το μέγεθος των πόρων σας; Μήπως η λιγούρα στη σοκολάτα προκαλεί ξεσπάσματα στο δέρμα; Πολλές από αυτές τις συμβουλές προέρχονται από αβάσιμες πεποιθήσεις και καταλήγουν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Παρακάτω καταρρίπτουμε 10 +1 από τις πιο δημοφιλείς παρανοήσεις ομορφιάς που πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας...

1. Οι πόροι μπορούν να συρρικνωθούν

Δυστυχώς, το μέγεθος των πόρων σας δεν θα αλλάξει ποτέ, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε ή πόσο ατμό υποβάλλετε το πρόσωπό σας. Οι πόροι μπορεί να φαίνονται ευρύτεροι ή πιο σφιχτοί μερικές φορές, καθώς οι αλλαγές θερμοκρασίας προκαλούν το δέρμα είτε να μαλακώσει είτε να συστέλλεται, αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι μόνο προσωρινό. Τα καλά νέα είναι ότι οι πόροι είναι πραγματικά αισθητοί μόνο όταν είναι κορεσμένοι και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση των φραγμένων πόρων είναι χρησιμοποιώντας βήτα υδροξυοξέα (BHAs) – επίσης γνωστό ως σαλικυλικό οξύ. Τα BHAs λειτουργούν για να χαλαρώσουν φραγμένους πόρους δεσμεύοντας το σμήγμα και τα έλαια που τους επιβαρύνουν, ελαχιστοποιώντας την εμφάνισή τους με την πάροδο του χρόνου.

2. Το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται (τόση) ενυδάτωση

Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια! Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται εξίσου αν όχι περισσότερη ενυδάτωση από άλλους τύπους δέρματος. Όταν το δέρμα απογυμνωθεί από τη φυσική του υγρασία από σκληρά απολεπιστικά προϊόντα ή καθαριστικά, θα το υπεραντισταθμίσει παράγοντας ακόμα περισσότερη λιπαρότητα! Το κλειδί για την εξισορρόπηση της παραγωγής λαδιού είναι να εφαρμόσετε ένα ελαφρύ ενυδατικό προϊόν με βάση το νερό (αναζητήστε συστατικά όπως το Υαλουρονικό Οξύ) κάτω από μια ενυδατική κρέμα με βάση το λάδι. Αυτό βοηθά στη «σφράγιση» της υγρασίας στο δέρμα και στην αντιστροφή της λιπαρότητας.

3. Το μακιγιάζ κάθε μέρα προκαλεί σπυράκια

Όχι. Λοιπόν, κάποιο μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει σπυράκια εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο σε ένα συγκεκριμένο συστατικό, αλλά αυτό δεν είναι συνηθισμένο. Αυτό που πραγματικά συμβάλλει στα σπυράκια είναι η σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ και όχι, τα μαντηλάκια μόνο δεν αρκούν. Ο ύπνος με το μακιγιάζ, μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε συσσώρευση ρύπων στους πόρους και να ενθαρρύνει τα βακτήρια να ευδοκιμήσουν, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει ακόμη και σε μολύνσεις των ματιών όπου το μακιγιάζ των ματιών δεν αφαιρείται σωστά. Εάν φοράτε πλήρες μακιγιάζ και SPF σε καθημερινή βάση , τότε το δέρμα σας χρειάζεται βαθύ καθαρισμό με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι, ακολουθούμενο ιδανικά από έναν δεύτερο καθαρισμό με βάση το νερό ή αφρισμό για να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείνασες ακαθαρσίες. Για ξηρές επιδερμίδες ακολουθήστε σαν δεύτερο βήμα με μία ενυδατική λοσιόν καθαρισμού, που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

4. Τα προϊόντα με «φυσικά» συστατικά δεν προκαλούν ερεθισμό

Τα οφέλη από τη χρήση φυσικών και βιολογικών προϊόντων ομορφιάς είναι ατελείωτα, ωστόσο, η μικρότερη πιθανότητα ερεθισμού δεν είναι εγγυημένη ότι είναι ένα από αυτά. Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται συχνά σε φυσικά σκευάσματα και αποδίδουν πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν αντιδράσεις σε ευαίσθητους τύπους δέρματος. Η ανοχή στα αιθέρια έλαια είναι πολύ προσωπική, γι 'αυτό συνιστούμε να κάνετε μια δοκιμή πριν χρησιμοποιήσετε νέα προϊόντα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ορούς ή έλαια προσώπου.

5. Εάν ένα προϊόν φέρει την ένδειξη «υποαλλεργικό», θα είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος

Ο όρος «υποαλλεργικό» δεν σημαίνει τίποτα! Δεν υπάρχουν συνεπείς κανονισμοί ή κατευθυντήριες γραμμές πουθενά στον κόσμο σχετικά με το τι χαρακτηρίζεται ως «υποαλλεργικό». Συχνά, αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι ότι το προϊόν είναι σχεδιασμένο χωρίς τα πιο κοινά αλλεργιογόνα συστατικά, οπότε μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλές όσο υποθέτετε για την δική σας επιδερμίδα. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι να διαβάσετε και να κάνετε μια σημείωση των συστατικών στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και με την πάροδο του χρόνου να μάθετε να αναγνωρίζετε τι δεν λειτουργεί για το δέρμα σας.

6. Οι θεραπείες ομορφιάς στο σπίτι είναι αβλαβείς

Οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι για δημοφιλή προβλήματα περιποίησης της επιδερμίδας φαίνονται αρκετά ακίνδυνες, συνδυάζοντας διάφορα κοινά οικιακά συστατικά για στιγμιαίες μάσκες μαλλιών και προσώπου, peeling και άλλες θεραπείες. Ωστόσο, θα πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή, καθώς πολλά από αυτά τα κατά τα άλλα ασφαλή συστατικά δεν είναι τόσο ασφαλή όταν εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα. Για παράδειγμα, η μαγειρική σόδα εμφανίζεται συχνά σε αυτές τις συνταγές, αλλά οι εξαιρετικά αλκαλικές ιδιότητές της μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τον όξινο μανδύα του δέρματος, κάνοντας πολύ περισσότερο κακό παρά καλό. Ο χυμός λεμονιού και το λάδι καρύδας συνιστώνται επίσης συχνά ως μέρος αυτών των θεραπειών DIY, ωστόσο, ο χυμός λεμονιού είναι εξαιρετικά όξινος και μπορεί να κάψει και να αφυδατώσει το δέρμα, ενώ το λάδι καρύδας μπορεί να φράξει σοβαρά τους πόρους σας και να επιβαρύνει τα μαλλιά σας. Αφήστε λοιπόν τις συνθέσεις και φόρμουλες ομορφιάς.... στους ειδικούς!

7. Δεν χρειάζεται να φοράτε αντηλιακό εάν το μακιγιάζ σας έχει SPF

Αυτός είναι ένας δυνητικά επικίνδυνος μύθος, καθώς τα προϊόντα μακιγιάζ που περιλαμβάνουν αντηλιακή προστασία παρέχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Η ποσότητα αντηλιακού που απαιτείται για την επαρκή προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα μακιγιάζ που θα εφαρμόζατε ταυτόχρονα. Να εφαρμόζετε καθημερινά ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, όχι λιγότερο από SPF 30, κάτω από το μακιγιάζ σας.

8. Η κατανάλωση σοκολάτας και junk food προκαλεί ξεσπάσματα στο δέρμα

Λοιπόν, όχι άμεσα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια καθαρή διατροφή ως μέρος ενός συνολικού υγιεινού τρόπου ζωής έχει αντίκτυπο στο δέρμα σας (τελικά, είστε πραγματικά αυτό που τρώτε), αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η απόλαυση της περιστασιακής λιγούρας θα οδηγήσει σε ξεσπάσματα ή ότι η κατανάλωση υγιεινής διατροφής θα εγγυηθεί καθαρό δέρμα. Είναι πιθανό ωστόσο τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η σοκολάτα που μόλις έφαγες, να έχουν κάποιες επιρροές στο δέρμα σου.

9. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Ο ανεπαρκής ύπνος δεν προκαλεί στην πραγματικότητα μόνιμους κύκλους κάτω από τα μάτια, αλλά προκαλεί προσωρινές αλλαγές που κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο σκούρο. Οι φυσικές σκιές από βαθιές κόγχες ματιών, οι μπλε φλέβες που εμφανίζονται κάτω από το δέρμα και η πιο σκούρα χρώση είναι όλα πράγματα που μπορείτε να κληρονομήσετε και από τους δύο γονείς. Αλλά και οι συνήθειές σας έχουν σημασία: Η βλάβη από τον ήλιο, η στέρηση ύπνου και το επιθετικό τρίψιμο των ματιών μπορούν να επιδεινώσουν τους κύκλους κάτω από τα μάτια. Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας, γυαλιά ηλίου και ενυδατικές και αποσυμφορητικές κρέμες ματιών.

10. Η καθημερινή απολέπιση (peeling) θα διατηρήσει το δέρμα μου καθαρό και λείο

Η τακτική απολέπιση είναι μια εξαιρετική ιδέα, ωστόσο, η απολέπιση καθημερινά είναι πολύ επικίνδυνη μπορεί να οδηγήσει σε στρεσαρισμένο και επιβαρυμένο δέρμα. Είτε χρησιμοποιείτε ένα scrub, ένα απαλό ενζυμικό απολεπιστικό, οξέα, ρετινοειδή ή συνδυασμό όλων αυτών, σας συνιστούμε να εφαρμόζετε προϊόντα απολέπισης από μία έως και τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ. Περισσότερο από αυτό κινδυνεύετε να βλάψετε το φυσικό φράγμα υγρασίας του δέρματός σας και να καταλήξετε σε σφιχτό, κόκκινο και ξεφλουδισμένο δέρμα. Οι υπάρχουσες κηλίδες είναι επίσης πιο πιθανό να ερεθιστούν και το δέρμα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί. Όταν πρόκειται για απολέπιση, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί.

BONUS ΜΥΘΟΣ: Το ξηρό σαμπουάν είναι η απάντηση σε όλα

Ποιος δεν αγαπά το ξηρό σαμπουάν; Σίγουρα εμείς. Όχι μόνο είναι ένα θεόσταλτο δώρο που εξοικονομεί χρόνο για να διατηρείτε τα άπλυτα, λαδωμένα μαλλιά καθαρά και να μυρίζουν φρέσκα, αλλά είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μας εργαλεία styling (hello volume). Τα κακά νέα είναι ότι η χρήση ξηρού σαμπουάν πολύ συχνά μπορεί πραγματικά να αφυδατώσει τα μαλλιά σας και να αφήσει το τριχωτό της κεφαλής σας στεγνό, ερεθισμένο και φλεγμονώδες. Η υπολειμματική συσσώρευση με την πάροδο του χρόνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε θαμπά, άψυχα μαλλιά χωρίς λάμψη. Δείξτε στο τριχωτό της κεφαλής σας λίγη αγάπη και περιορίστε τη χρήση σας σε μερικές φορές την εβδομάδα το πολύ.

follow us on instagram