Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€ ΕΩΣ 2KG
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Νιασιναμίδη και ρετινόλη: Ο ολοκληρωμένος συνδυασμός φροντίδας!

Νιασιναμίδη και ρετινόλη: Ο ολοκληρωμένος συνδυασμός φροντίδας!

Νιασιναμίδη και ρετινόλη: Γιατί να συνδυάσετε αυτό το ισχυρό αντιγηραντικό Duo!

Στο ερώτημα αν μπορείτε να συνδυάσετε την νιασιναμίδη και την ρετινόλη, μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε «Ναι!». Αυτά τα δύο ενεργά συστατικά αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια: η νιασιναμίδη έχει ηρεμιστική δράση, ενώ η ρετινόλη με την ισχυρή αντιρυτιδική της δράση εξασφαλίζει νεανικό δέρμα.

Διαβάστε παρακάτω ποια πλεονεκτήματα έχει ο συνδυασμός νιασιναμίδης και ρετινόλης και πώς να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τα δύο αγαπημένα συστατικά για την φροντίδα του δέρματος.

Θέλετε να συνδυάσετε νιασιναμίδη και ρετινόλη; Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα!

Νιασιναμίδη

Όταν μιλάμε για νιασιναμίδη, εννοούμε μια συγκεκριμένη μορφή βιταμίνης Β3. Το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει αυτή την υδατοδιαλυτή βιταμίνη. Επομένως, για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της, θα πρέπει να την προσφέρουμε οι ίδιοι στην επιδερμίδα μας.

Έτσι λειτουργεί η νιασιναμίδη:

  • ρύθμιση σμήγματος
  • αντιφλεγμονώδη & αντιβακτηριακή δράση
  • υποστηρίζει την παραγωγή ceramide από το ίδιο το δέρμα και έναν υγιή δερματικό φραγμό
  • αντιοξειδωτική δράση
  • αναστέλλει το σχηματισμό μελανίνης και συμβάλλει στη μείωση των κηλίδων

Ρετινόλη

ρετινόλη είναι επίσης μία βιταμίνη– πιο συγκεκριμένα, μια μορφή βιταμίνης Α. Στην περιποίηση του δέρματος, η ρετινόλη είναι γνωστή για τις ιδιότητες μείωσης των ρυτίδων και αναγέννησης των κυττάρων. Επειδή έχει ισχυρή δράση, υπάρχουν επίσης πολλοί μύθοι γύρω από τη ρετινόλη. Διαβάστε παρακάτω για αυτό.

Έτσι λειτουργεί η ρετινόλη:

  • ανανέωση και αναγέννηση κυττάρων
  • αντιοξειδωτική δράση
  • μειώνει τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες
  • ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα
  • έχει mat δράση, καθώς ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος

Αυτά είναι τα οφέλη όταν χρησιμοποιήσετε νιασιναμίδη και ρετινόλη μαζί

  1. Η νιασιναμίδη ενισχύει τον δερματικό φραγμό
    Αυτό συμβαίνει επειδή η νιασιναμίδη δρα στο σχηματισμό κεραμιδίων. Τα κεραμίδια ή ceramides είναι ένας ειδικός τύπος λιπιδίων που βρίσκεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και συγκεκριμένα στην κεράτινη στιβάδα. Εκεί εμπλέκονται στην οικοδόμηση του δερματικού μας φραγμού. Βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας (η λεγόμενη «διαδερμική απώλεια νερού») μέσω των επιφανειών του δέρματος. Ταυτόχρονα, ενισχύουν τη λειτουργία προστασίας φραγμού από επιβλαβείς περιβαλλοντικές επιδράσεις.
  2. Η νιασιναμίδη έχει ηρεμιστική δράση
    Αυτή η ιδιότητα το καθιστά ιδανικό συμπλήρωμα για τη φροντίδα σας με ρετινόλη. Ανάλογα με τη σύνθεση, η εφαρμογή ρετινοειδών μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, κνησμό και φολιδωτά σημεία. Επειδή η νιασιναμίδη έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση, μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από ερεθισμούς και ερυθρότητες.
  3. Η νιασιναμίδη επηρεάζει την παραγωγή σμήγματος του δέρματος και μειώνει τη μελάγχρωση
    Επειδή η μειωμένη παραγωγή σμήγματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την mat όψη του και την καθαρότητα του δέρματος, το λιπαρό και ακνεϊκό δέρμα είναι τέλειοι υποψήφιοι για τον συνδυασμό φροντίδας με νιασιναμίδη και ρετινόλη. Ακόμα κι αν το δέρμα σας υποφέρει από δυσχρωμίες, μπορείτε να συνδυάσετε νιασιναμίδη και ρετινόλη στην περιποίηση της επιδερμίδας σας για να μειώσετε ορατά τις κηλίδες.

Η νιασιναμίδη ενυδατώνει και υποστηρίζει τις επιδράσεις της ρετινόλης

Υποστηρίζοντας το σχηματισμό ceramide στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, η νιασιναμίδη βοηθά το δέρμα να διατηρεί καλύτερα την υγρασία του. Ταυτόχρονα, η νιασιναμίδη εξασφαλίζει ότι η ρετινόλη μπορεί να αναπτύξει βέλτιστα την ανανεωτική της δράση, καθώς η επαρκής υγρασία διευκολύνει την απομάκρυνση των παλαιών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος.

Πώς να συνδυάσετε την νιασιναμίδη και την ρετινόλη!

Ο συνδυασμός νιασιναμίδης και ρετινόλης είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για επιδερμίδες επιρρεπείς σε κηλίδες, καθώς και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Η νιασιναμίδη καταπραΰνει, ενδυναμώνει και ενυδατώνει, ενώ η ρετινόλη διεγείρει το σχηματισμό κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων – ένα δίδυμο ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Και μην ξεχνάμε και την διπλή δράση ρύθμισης λιπαρότητας όταν συνδυάζονται!

Επειδή τα δύο συστατικά φροντίδας ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ένα σκεύασμα μαζί ή και σε συνδυασμό με άλλα συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C.

Προτιμάτε το layering και αναρωτιέστε με ποια σειρά να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τη νιασιναμίδη και τη ρετινόλη;

Δείτε τις παρακάτω συμβουλές.

4 πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την εφαρμογή!

  • Υφή: Χρησιμοποιήστε πρώτα τον ορό με την πιο λεπτόρρευστη σύσταση. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα σας μπορεί να απορροφήσει καλύτερα την κάθε φροντίδα. Μην εφαρμόζετε τον επόμενο ορό μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο πρώτος.
  • Δερματική πάθηση: Εάν και οι δύο οροί προσώπου έχουν παρόμοια υφή, εφαρμόστε πρώτα τον ορό που αντιστοιχεί στην πιο επείγουσα ανάγκη του δέρματός σας.
  • Less is more: Για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πολύ δύο διαφορετικούς ορούς στην πρωινή και βραδινή ρουτίνα σας.
  • Ο επίλογος: Ολοκληρώστε την περιποίηση σας με μια ενυδατική κρέμα και στη συνέχεια εφαρμόστε το αντηλιακό σας.

Συχνά συνιστάται να χρησιμοποιήσετε νιασιναμίδη πρώτα και στη συνέχεια ρετινόλη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Προσανατολιστείτε κυρίως στην υφή των χρησιμοποιούμενων προϊόντων. Έτσι επωφελείστε από την προστατευτική και ενισχυτική δράση στον φραγμό της επιδερμίδας, της νιασιναμίδης και ταυτόχρονα έχετε όλα τα οφέλη της φροντίδας με ρετινόλη.

Συνδυάστε τη ρετινόλη με άλλα δραστικά συστατικα!

Η ρετινόλη είναι μια μαγική γόμα ρυτίδων και ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά των σύγχρονων καλλυντικών. Επειδή είναι τόσο ισχυρή, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικούς βασικούς κανόνες πριν την χρησιμοποιήσετε. Πρώτον, η ρετινόλη δεν είναι συμβατή με ορισμένα άλλα δραστικά συστατικά και δεύτερον, μπορείτε να αποφύγετε παρενέργειες εάν χρησιμοποιείτε σωστά αυτό τον ήρωα περιποίησης της επιδερμίδας.

Συνδυάζοντας σωστά τη ρετινόλη: Do's & dont's !

Αυτά τα δραστικά συστατικά είναι κατάλληλα για χρήση μαζί με ρετινόλη:

  • Ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό έχει φανταστικές ιδιότητες δέσμευσης υγρασίας και βοηθά το δέρμα να συγκρατεί καλύτερα το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, το υαλουρονικό οξύ αποτρέπει την ξηρότητα του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη χρήση της ρετινόλης.
  • Ρετινόλη και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση και διατηρεί την κυτταρική υγεία του δέρματος. Εάν θέλετε να ενσωματώσετε και τα δύο συστατικά στη φροντίδα σας για νεανικό δέρμα, συνιστάται να εφαρμόσετε ένα δραστικό συστατικό το πρωί και το άλλο το βράδυ.
  • Ρετινόλη και νιασιναμίδη. Έχουμε αντιμετωπίσει εκτενώς αυτό το δίδυμο περιποίησης της επιδερμίδας. Είτε σε μία σύνθεση είτε σε ξεχωριστά προϊόντα, αυτή η σειρά φροντίδας συμπληρώνει η μία την άλλη και εξασφαλίζει αποτελεσματικά μια βελτιωμένη επιδερμίδα.

3 Μύθοι ρετινόλης, καταρρίπτονται

  • Η ρετινόλη ερεθίζει το δέρμα. Η αλήθεια είναι ότι τα πολύ συμπυκνωμένα ρετινοειδή και ορισμένες μορφές ρετινόλης μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρότητα και κνησμό. Ο ορός ρετινόλης της La Roche Posay ενδείκνυται και για το ευαίσθητο δέρμα. Συνδυάστε την μαζί με την νιασιναμίδη και επωφεληθείτε από τις ενυδατικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες.
  • Όλα τα ρετινοειδή είναι τα ίδια. Η ρετινόλη είναι μόνο μία από τις πολλές μορφές βιταμίνης Α που χρησιμοποιούνται στη δερματολογία και την περιποίηση του δέρματος. Η ισοτρετινοΐνη και η τρετινοΐνη χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της ακμής. Αποτελεσματικές πρόδρομες ουσίες ρετινόλης όπως η παλμιτική ρετινόλη, από την άλλη πλευρά, βρίσκονται συχνά στα καλλυντικά.
  • Η ρετινόλη πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά. Αυτό δεν συνιστάται, ειδικά στην αρχή. Δεδομένου ότι το δέρμα πρέπει πρώτα να συνηθίσει το ισχυρό αυτό δραστικό συστατικό, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη κάθε δεύτερη μέρα. Μόλις το δέρμα σας έχει συνηθίσει στη ρετινόλη, μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τη συχνότητα χρήσης.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να συνδυάσετε νιασιναμίδη και ρετινόλη!

Η νιασιναμίδη και η ρετινόλη δρουν υπέροχα συνδυαστικά μαζί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται συχνά μαζί σε ένα σκεύασμα. Η νιασιναμίδη μπορεί ιδανικά να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της ρετινόλης στην περιποίηση της επιδερμίδας ενάντια στις κηλίδες, τις δυσχρωμίες και τις ρυτίδες και επίσης εξασφαλίζει ενυδατωμένο δέρμα, χωρίς λιπαρότητα και ενισχυμένο δερματικό φραγμό.

follow us on instagram